Duurzame onderneming

Duijst Transport Soest heeft duurzaamheid en veiligheid hoog in het vaandel staan.

Euronorm voor nieuwe vrachtwagens

Door strenge emissienormen voor nieuwe vrachtauto’s zijn vrachtwagens de laatste jaren een stuk schoner geworden. Wij investeren alleen in vrachtwagens met de hoogste Euronorm. De wagens worden tijdig en goed onderhouden en de bandenspanning regelmatig gecontroleerd. Mede hierdoor rijden wij zuiniger en verbruiken minder brandstof en motorolie.

Optimalisatie routes en gedeelde CO2-footprint

Doordat wij goederen kunnen groeperen ( goederen van verschillende fabrikanten naar dezelfde detaillist) rijden wij een route met een hoge beladingsgraad. Door optimalisatie van de routes rijden wij ieder jaar minder kilometers.

 

Door routes meerdere malen per week te rijden, beperken wij spoedtransporten en/of naleveringen tot een minimum. Dit scheelt de opdrachtgever kosten en spaart het milieu. Wij hebben ons gespecialiseerd in de distributie van slaapkamers, daardoor wordt onze CO2-footprint gedeeld door de verschillende opdrachtgevers.

Rijgedrag

Onze chauffeurs onderscheiden zich door hun optimale bijdrage aan duurzaamheid. Wij analyseren al enkele jaren rij- en urenregistratie. Hiermee krijgt de chauffeur inzicht in rijgedrag en tips om dit te verbeteren. Het is bekend dat een andere rijstijl bijdraagt aan kostenbesparing en minder CO2-uitstoot.

Veiligheid

Wij werken met ervaren chauffeurs. Zij beschikken allen over het certificaat Behaviour Based Safety Program (BBS). BBS is een Europees programma dat zich richt op toename van veiligheid tijdens het vervoer door positief rijgedrag.

Veilig en milieuvriendelijk rijden betekent voor ons:

  • vrachtwagens met de hoogste Euronorm
  • hoge beladingsgraad beperkt kilometers
  • zuiniger rijden door tijdig onderhoud
  • (milieu)bewust rijgedrag chauffeur
  • ervaren en goed opgeleide medewerkers